​O R G A N I S A T I O N

Skolen er en selvstændig juridisk enhed, organiseret som en selvejende institution. Ingen enkeltpersoner, firmaer eller andre, har ejerandele i skolen, eller hæfter for skolens gæld.

Skolen ledes i et tæt samarbejde mellem skoleleder, kollegium og bestyrelse. Der tilstræbes consensusbeslutninger byggende på de selvforvaltningstanker, der ligger i ideerne om den sociale tregrening udviklet af Rudolf Steiner.

Den daglige ledelse varetages af koordineringsudvalget

Koordineringsudvalget består af:

• Skoleleder                                   Jes Juul Lauesen

• Souschef                                     Frank Dam Yde

• Pædagogisk repræsentant      Uffe Brinch

Pædagogiske spørgsmål

Pædagogiske spørgsmål behandles i Pædagogisk Råd, som består af:

Uffe Brinch, Henriette Lund Nielsen og Maiken Broberg Clausen.

Skolens konference (lærermøde)

Konference afholdes hver torsdag kl. 13.30 - 17.00, og der bliver drøftet både pædagogiske som praktiske spørgsmål. Konferencen består af den bærende medarbejder stab med repræsentation fra såvel skole, SFO, klub og børnehave.

Skolens bestyrelse

Skolens bestyrelse består af medlemmer valgt på skolens årsmøde samt 2 medlemmer udpeget af konferencen. I øjeblikket er følgende valgt til bestyrelsen:

• Formand                                            Lone Uhrskov

• Næstformand                                  Maria Ranch Sørensen

• Sekretær                                           Maria Landsfeldt

• Økonomiudvalg                               Stine Sølvsten og Søren Junge Bak

• Sikkerhedsudvalg                           Mads Kristensen​

• Bygningsudvalg                              Jan Skou - Nielsen (valgt af Kollegiet)

• (Valgt af Kollegiet)                          John Hansen (valgt af Kollegiet)

• Repræsentant for Yggdrasil         Maria Ranch Sørensen

• Repræsentant for Skovstjernen Maria Landsfeldt

• ​Menigt medlem                               Peter Sørensen

• Menigt medlem                               Jacob Nielsen

• Suppleanter                                     Anna Landsfeldt og Søren Junge Bak

På bestyrelsesmøderne deltager Frank Dam Yde og Jes Juul Lauesen.

Se vedtægter (godkendt den 2. januar 2012) for Rudolf Steiner Skolen i Silkeborg her.

Tilsyn

Skolens tilsynsførende fra Silkeborg Kommune er:

Thomas Grandahl, tlf. 31150710

Anemonevej 13

7100 Vejle

Se tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 her

Delegeretkreds

Alle danske Rudolf Steiner Skoler har samlet sig omkring fælles opgaver i ”Sammenslutningen af frie Rudolf Steiner Skoler i Danmark”. Hver skole repræsenteres med et medlem fra henholdsvis kollegium og bestyrelse. Der afholdes to møder årligt. I det daglige (pt. en gang månedligt) arbejdes der i et sekretariat under ”Sammenslutningen”. Hvert år vælges mindst 5 med­lemmer blandt personkredsen ved danske Rudolf Steiner Skoler til sekretariatet. Desuden er der ansat to personer på 1/3-tid til varetagelses af lø­bende opgaver. Herudover arbejder 5 medlemmer i et sekretariat under ”Sammenslutningen”.

Den årlige generalforsamling

Den årlige generalforsamling er for samtlige skolens forældre og andre medlemmer. Generalforsamlingen er øverste formelle myndighed, hvor bl.a. bestyrelsesmedlemmer, revisorer og tilsynsførende vælges, regnskabet godkendes, centrale emner debatteres m.m.

Forældrerepræsentanter

I hver klasse vælges 1 - 2 forældrerepræsentanter, hvis fornemste opgave er at stå klasselæreren bi, være  kontakt mellem skolen og forældrene i de enkelte klasser samt evt. være igangsættere/koordinatorer i forbindelse med praktiske opgaver ved f.eks. høstfest, majfest, basar, forældremøder m.v.